تحرکات جدید انتخاباتی ؛ ناطق نوری به دیدار سید محمد خاتمی رفت

دیدار ناطق و خاتمی که در آستانه انتخابات مجلس صورت گرفت یادآور دیدار این دو در سال 86 که انتخابات مجلس هشتم در آن سال برگزار شد، است. گویا رییس‌جمهور سابق همچنان بر خواسته‌های خود در این دیدار تاکید کرده است. احتمال عدم شرکت فعال اصلاح‌طلبان در انتخابات، جریان حاکم را برای جلب نظر منتقدان به تکاپو انداخته و دیدارهایی از جنس دیدار ناطق با خاتمی را باید در این راستا ارزیابی کرد، هر چند شیخ اصول‌گرا خود زخم‌خورده جریان حاکم محسوب می‌شود .

خیابان یاسر در شمالی‌ترین نقطه تهران طی روزهای گذشته شاهد دیدار دو رقیب انتخاباتی بود. شیخ علی‌اکبر ناطق‌نوری که روزگاری در مقام کاندیدای ریاست‌جمهوری عرصه رقابت را به سیدمحمد خاتمی واگذار کرد به دیدار او رفت تا بعد از آزادی برخی زندانیان سیاسی از حال‌و‌هوای این روزهای اصلاح‌طلبان و موضع انتخاباتی آنها مطلع شود.


اعتماد در گزارشی پیرامون این دیدار نوشت: ناطق نوری که به مانند گذشته در عرصه سیاست ایران فعال نیست و از خاستگاه حزبی خود یعنی جامعه روحانیت مبارز هم دل کنده و در حالت قهر به سر می‌برد بیش از آنکه نحوه شرکت اصول‌گرایان در انتخابات پیش‌رو برایش اهمیت داشته باشد رویکرد انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای او از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است، برای همین دیدار با خاتمی را غنیمت شمرد تا از زبان وی برنامه‌های جریان رقیب اصول‌گرایان برای انتخابات مجلس را بشنود چه آنکه چندی پیش خاتمی خواسته‌هایی را مطرح کرد که در صورت تحقق آنها نگاه اصلاح‌طلبان به انتخابات حداکثری خواهد بود؛ خواسته‌هایی همچون برگزاری انتخابات سالم، آزادی زندانیان و برچیده شدن شرایط امنیتی.


اینکه خاتمی در این دیدار به ناطق چه گفت و آیا این دیدارها ادامه خواهد داشت هنوز مشخص نشده است ولی گویا رییس‌جمهور سابق همچنان بر خواسته‌های خود در این دیدار تاکید کرده است.

این دیدار بعد از آزادی برخی زندانیان صورت گرفت و ناطق نوری هم به‌گمان برآورده شدن خواسته‌های خاتمی از او در ارتباط با نحوه فعالیت انتخاباتی اصلاح‌طلبان پرسید.

البته ناطق‌نوری این روزها خود را فراتر از جناح‌های موسوم می‌داند و گفت‌وگوی اخیر را به منزله دلسوزی برای بهبود شرایط کشور تلقی می‌‌کند.


دیدار ناطق و خاتمی که در آستانه انتخابات مجلس صورت گرفت یادآور دیدار این دو در سال 86 که انتخابات مجلس هشتم در آن سال برگزار شد، است.


در آن سال بحث ائتلاف اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان و ایده دولت وحدت ملی مطرح بود. ناطق نوری که در انتخابات دوم خرداد، رقابت انتخاباتی را به خاتمی واگذار کرد، در روز بعد از انتخابات، با پذیرش شکست، پیروزی خاتمی را به او تبریک گفت و برخلاف بسیاری از سیاسیون دیگر، علیه دولت خاتمی موضع نگرفت.

ناطق نوری که اینک رییس دفتر بازرسی دفتر مقام معظم رهبری است، در میان اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان به عنوان فردی معتدل و عقل‌مدار شناخته می‌شود.

در سال 86 که خاتمی با ناطق نوری دیدار و گفت‌وگو کرده بود برخی رسانه‌های اصول‌گرا ضمن استقبال از چنین دیداری نوشته بودند: «دیدار این دو چهره روحانی که هر دو از افراد مورد وثوق امام خمینی(ره) بوده و رهبر کبیر انقلاب، هر دو را به صورت روشن مورد تایید قرار داده‌اند و در عین حال، رقبای جدی‌ترین رقابت انتخاباتی تاریخ 30 ساله جمهوری اسلامی نیز به شمار می‌روند، پدیده‌ای مبارک و مغتنم است و در صورت تداوم چنین حرکت‌هایی که بیش از منافع حزبی و جناحی، همگرایی ملی و مصالح کشور را دنبال می‌کند، می‌توان به تلطیف جدی فضای سیاسی کشور و انسجام همه نیروها در سال اتحاد ملی برای اعتلای کشور امیدوار بود.» از سوی دیگر برخی چهره‌های اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «اعتماد» ضمن تایید دیدار ناطق نوری با سیدمحمد خاتمی از جزییات مطالب مطرح شده در این دیدار اظهار بی‌اطلاعی کردند.


به نظر می‌رسد احتمال عدم شرکت فعال اصلاح‌طلبان در انتخابات، جریان حاکم را برای جلب نظر منتقدان به تکاپو انداخته و دیدارهایی از جنس دیدار ناطق با خاتمی را باید در این راستا ارزیابی کرد، هر چند شیخ اصول‌گرا خود زخم‌خورده جریان حاکم محسوب می‌شود و دیدار او با رییس‌جمهور سابق را باید چاره‌جویی دلسوزانی نظیر وی برای برون‌رفت از وضع فعلی هم قلمداد کرد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا